Novice

Julij 2017
Program "Metulji na konju, metulji v zraku":

- zbor ob 17 uri na Domačiji Lojtrnik
- 17 - 19 ure jahanje ponijev za otroke in konja za odrasle
- ob 19 uri ura pravljic
- ob 20 uri večerja ob ognju v koči
- od 21 do 22,30 ure nočni ogled metuljev
- med 22,30 in 23,00 zaključek in odhod

Cena 10 € na osebo. Največje število udeležencev 20.
Obvezne prijave na 031 632 432 - Nataša

Kdor ugotovi zakaj tak naslov, dobi zastonj 1 uro jahanja.
Maj 2016
Od tega meseca pri nas lahko plačujete tudi s karticami.
kartice
April 2016
V letu 2016 bo na Domačiji Lojtrnik nekaj novosti: nov znak ob vstopu je že nared. Do poletne sezone bo na razpolago terasa z razgledom, prava finska koča s sredinskim žarom ter savna!
Januar 2016
Tudi zadnji mesec leta 2015 je postregel z lepim vremenom. Snežene zime smo se nadejali v začetku meseca, ko je zapadel prvi sneg, a se je obdržal le nekaj dni. Odjuga je prinesla nadpovprečne temperature, a tudi obilo sonca, medtem ko je bilo na Obali in po drugih nižinah večino časa megleno. Zadnji decembrski ponedeljek smo imeli v Lažah preko 20 stopnj Celzija, med tem, ko so jih v meglenem Kopru namerili 6! Očitno je tudi zima čakala novo leto, saj se je na novega leta dan pooblačilo, drugega pa ob močni burji pričelo snežiti. Gostje, ki so bili čez praznike v naših apartmajih, so odšli domov v pravi zimski idili.
December 2015
Dobili smo optiko!! Poleg tega, da smo dobro povezavo s svetom pogrešali predvsem sami, bomo sedaj našim gostom z veseljem povedali, da imamo Wi-Fi!
November 2015
Tuba - poni kobilica, ki je povečala število nog v našem hlevu, je poleg naše Mie najbolj razveselila Metuljčka (Shetland poni), medtem ko Zala (Slovenska hladnokrvna pasma) včasih zelo jasno pokaže znake ljubosumja. Drugače pa so po enem mesecu že prava klapa in se pogrešajo, če kdo manjka.
Oktober 2015
Lanskoletna ocena gostov se je iz 9,2 letos povišala na 9,4. Zadovoljni smo, da imamo zadovoljne goste!
September 2015
Po tem, ko je bilo lansko poletje deževno in s temperaturami pod povprečjem, nas je letos lepo vreme razvajalo že od pomladi. Čeprav naši gostje v večini obiskujejo Postojnsko jamo in Škocjanske jame in jih vreme za ogled le-teh ne moti prav dosti, je vseeno prijetneje, če te po prihodu iz jame obsvetijo sončni žarki.
Avgust 2015
Sezona 2014 je bila prva sezona poslovanja preko portala www.booking.com. Navdušeni smo nad njihovim sistemom delovanja oz. organizacije, saj tako rekoč poteka vse avtomatizirano, a kljub temu gladko in skoraj brez zapletov.
Januar 2015
Naš trud se odraža v zadovoljstvu naših gostov, kar je razvidno tudi na Booking.com rezervacijski platformi, kateri so nam poslali priznanje odličnosti za povprečno oceno 9,2 (od 10,0 možnih) za leto 2014.
Avgust 2014
Prva poletna sezona odkar so naši apartmaji na www.booking.com nas je pozitivno presenetila. Prav tako očitno tudi naše goste - ne glede na to ali prihajajo iz Grčije, Romunije, Nemčije ali Italije - njihove ocene in komentarji, predvsem pa iskreno navdušenje in zadovoljstvo pomenijo, da smo na pravi poti. Namreč, kot navdušeni in izkušeni popotniki znamo ceniti tiste prave, posebne dopustniške trenutke in izkušnje.
Julij 2014
Pobudniki in predstavniki Društva starodobnih motornih vozil Balilla iz Divače so na izlet na našo domačijo pripeljali varovance divaške izpostave Varstveno delovnega centra. Prav vsi so z zanimanjem in navdušenjem spremljali opis in dogajanja ob domačih živalih v hlevu in na prostem ter se z njimi neskončno crkljali. In seveda jahali! Hvala prav vsem za čudovite izkušnje in kmalu nasvidenje!

Junij 2014
Z varovanci Centra za usposabljanje Elvira Vatovec iz Strunjana smo preživeli čudovito dopoldne. Sprehodili smo se skozi vas - ob predstavitvi raznih zanimivosti smo si ogledali nagajive ovce, koze, krave in kokoši. Za posladek - konji, in čeprav naj bi se z njimi samo pocrkljali in jih kvečjemu pokrtačili, so na koncu krog po maneži naredili skoraj vsi!

Maj 2014
V enem izmed apartmajev smo gostili prijetno družino iz Češke republike. Ko so se po zaključenem dopustu vrnili domov, so se nam iskreno zahvalili za gostoljubnost in nam poslali nekaj slik.

Junij 2013
Usmerjevalne table ob poti se zaključijo na našem hlevu. Tudi konja imata novo pridobitev: v ogrado pred hlevom smo nasuli pesek in tako bosta lahko zunaj tudi ob mokrih dnevih. Blatne kopeli bosta gotovo pogrešala, posebej Metuljček.
Maj 2013
Drugo stranico lojtrnika ( prva visi v naši dnevni sobi ) smo pritrdili na zunanjo steno hleva – služi kot okras in usmerjevalna tabla.
Marec 2013
Ashi, Haki in Shin - trije nagajivi pasji mladički so odšli na nove domove. Čeprav so sedaj vsi doma v Italiji, smo zadovoljni, da razveseljujejo skrbne in ljubeče lastnike.
December 2012
Shira in Hachi sta dobila naraščaj – tri male nadebudne Shiba Inu samčke!
November 2012
Zala in Metuljček sta slavnostno otvorila nov konjski hlev. Od spomladi, ko je bil v izgradnji, sta noči in dneve s slabim vremenom preživljala v hlevu pri sosedi, ki nam ga je prijazno posodila.
Maj 2012
Imamo dva meseca staro muco »Garfieldico«. Ker že imamo njeno mamo in nam je ena mucka dovolj, jo oddamo dobrim ljudem. Muca je zelo prijetna in je pridna lovka (vsak dan imata tečaj z mamo tako podnevi, kakor ponoči). Navajena je otrok in drugih živali.
April 2012
Letos do zime načrtujemo usposobiti za uporabo nov hlev za konje, ki je v izgradnji od pomladi.
Pomlad / poletje 2013
Postavili bomo 2 hišici na drevesu, kjer se bodo otroci lahko igrali in tudi spali.
Pomlad / poletje 2012
V sklopu programov za otroke bomo organizirali interaktivne predstave za otroke ( priznana franšiza ) na temo ekologija, zdrava prehrana in znanost.