"NA KONJU" NA DOMAČIJI LOJTRNIK

Pozdravljeni na domačiji Lojtrnik!

Na robu doline med Nanosom in Vremščico stoji vas Laže, na koncu vasi pa domačija Lojtrnik. Na skoraj 700 metrih nadmorske višine poleti lahko uživate v mirnem in hladnem zelenem okolju, pozimi pa v snežnih radostih.

V bližnji okolici je mnogo naravnih in kulturnih znamenitosti. Tudi Obala ni daleč. Če si zaželite kopanja v morju, ste tam v pol ure. Po vrnitvi pa prespite v popolnem miru in prijetnem hladu.

V senci starih orehov na travniku pred apartmaji si lahko oddahnete na ležalnikih ali pripravite obrok na žaru, medtem ko se otroci zabavajo na igralih ali z domačimi živalmi.

Na naslednjih straneh si oglejte našo ponudbo apartmajev in številnih aktivnosti, od jahanja do izletov v bližnjo in daljno okolico.

Ne prezrite ugodnih družinskih paketov.
Sanje so nas srečale v resničnosti
Sredi neokrnjene narave smo na koncu vasice Laže na sprehodu zagledali staro domačijo, ki je bila naprodaj. "Na konju smo,"smo si rekli. Že dolgo smo si namreč želeli zapustiti stresno mestno okolje in potrošniški način življenja.Hoteli smo živeti odgovorno, osvečeno do planeta ter etično in prijazno do ljudi in živali. Sanjali smo o domačiji, na kateri bomo živeli tradicionalno in hkrati sodobno: z vsako nogo v drugem stoletju.
Uresničitev sanj je vedno zahteven podvig
Tudi naš je bil. V celoti smo obnovili propadajočo kamnito hišo, v kateri so od prejšnjih lastnikov ostali le podkev ter stranici in žrd od voza lojtrnika. Domačini so nam povedali, da je bil prvi gospodar hiše furman. "Konji so bili torej od nekdaj pri hiši," smo bili zadovoljni. Tudi konji so bili del naših sanj. Sedaj imamo dva.Domačijo, po starem P'rta Krajnih, smo preimenovali v Domačijo Lojtrnik. Saj veste zakaj, kajne?
Živimo mirno in zadovoljno
Pridelujemo sadje in zelenjavo, delamo slastne marmelade, pečemo domači kruh in pijemo sosedovo mleko. Skrbimo za domače živali ( vsako leto jih imamo več ), sodelujemo pri vaških delovnih akcijah in družabnih srečanjih.
Povezujemo se tudi s sorodnimi kmetijami doma in po svetu, spremljamo novosti na področju eko življenja, si izmenjujemo izkušnje in razvijamo programe osveščenega in zdravega kmečkega turizma.

Še posebej nas zanimajo otroci, saj bodo oni gradili jutrišnji svet. Prav zato je pomembno, da poleg računalnikov začutijo tudi naravo in spoznajo preprosto življenje ljudi, ki dihajo z zemljo. V njihovih rokah in srcih se skriva veliko modrosti.
Obiščite nas in "bodite z nami na konju".
Video predstavitev

Domačija Lojtrnik

Laže 15,
6224 Senožeče
Latitude: N 45.733774, longitude: E 14.069281,

Najdi nas

Domačija Lojtrnik se nahaja v vasi Laže ob avtocesti Ljubljana – Koper (izvoz Senožeče, če prihajate iz koprske smeri, izvoz Razdrto iz ljubljanske smeri). Ko zapustite avtocesto, do naše domačije potrebujete le še 5 min.

Posnetek domačije Lojtrnik iz letala